D-vitamin

  • første
    gratis!
  • kr 209.00

    Bestill

    > Bidrar til opptak av kalsium fra tarmen

    > Kan bidra positivt til immunforsvaret

    > Kan bidra til å hjelpe mot vinterdepresjon

    > Vitamin D bidrar til å opprettholde normal tenner og skjelett

    > Bidrar til å opprettholde en normal muskelfunksjon

    Anbefalt dosering 1 tablett daglig.
    En boks rekker til 60 dagers forbruk.

Det fantastiske vitamin
D-vitaminet dannes i huden når det utsettes for sollys. Når soleksponeringen blir for liten, er D-vitamininntaket fra kosten avgjørende for å opprettholde god helse. Det er få matvarer som inneholder vitamin D. Fet fisk, tran og vitamintilskudd er de viktigste kildene. Vitamin D bidrar til at kalsium skal tas opp i tarmen og utnyttes i resten av kroppen. Vitaminet bidrar til å forebygge benskjørhet, fordi kroppen ikke klarer å ta opp calcium uten vitamin D. D-vitamin regulerer kalcium og fosfat i blodet. Kalsium og fosfat er viktig for normal og sterk dannelse av skjelett og tenner.

Behov for D-vitamin
Forskere over hele verden har lenge vært klar over at vitamin D kan ha betydning for ulike sykdommer og lidelser.
Både her hjemme og internasjonalt hevder fagfolk at vi trenger mer vitamin D.
Spesielt i vinterhalvåret er det anbefalt å få tilstrekkelig mengder med vitamin D.

Mangel på vitamin D
I løpet av året får mange nordmenn alt for lite vitamin D via sollys og matinntak.
90% av vitamin D-produksjonen til kroppen kommer direkte av sollys, mens kun ti prosent kommer via mat og næring. Nettopp av denne grunn, er det viktig at vi får oss i nok vitamin D for utenom kost.
Hvis du ønsker å dekke behovet for D-vitaminer bare gjennom fet fisk, må du for eksempel spise mellom 300 og 400 gram laks hver eneste dag.

D-vitamin av høy kvalitet
Vår D3 vitamin er produsert i Norge etter GMP-standard. 1 tablett med vår D3-vitamin inneholder 20 μg.

Ingredienser per tablet:
Vitamin D3 20 μg (400%) av referanseverdi.
D-vitamin er et kosttilskudd, og skal ikke brukes som erstatning for variert kost.


Publiserte artikler fra PubMed